Faillissementsmedewerker/administratief medewerker faillissementen.

Organisatie:

Voor een advocatenkantoor te Amsterdam zoeken wij per direct een fulltime, ervaren, enthousiaste en gedreven Faillissementsmedewerker/administratief medewerker faillissementen.

Onze opdrachtgever is een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam. Internationaal georiënteerd, maar met een stevige fundering in de Nederlandse bodem. Het kantoor kenmerkt zich door de korte lijnen. Bij dit kantoor weet je altijd wie er voor je werkt en zijn de advocaten makkelijk en direct benaderbaar. Hun omvang brengt mee dat we zij de cliënten persoonlijk kennen, maar toch met voldoende mensen zijn om snel veel werk te kunnen verzetten en vrijwel alle juridische specialismen te kunnen inzetten. Kwaliteit en passie voor het vak staan centraal, naast directe toepasbaarheid van hun adviezen. Centraal staat daarbij dat we allemaal op kwalitatief hoog niveau met ons vak, voor de cliënt en met de faillissementen bezig zijn. Je treft daarom bij hun geen onderlinge competitie, maar een werksfeer waarin iedereen vanuit zijn specifieke kennis en vaardigheden bijdraagt aan het beste resultaat. De Praktijkgroep Insolventierecht is één van de vier praktijkgroepen. Binnen de Praktijkgroep Insolventierecht zijn acht advocaten werkzaam, onder wie drie curatoren.

Zij zijn een commercieel kantoor waar hard gewerkt wordt, maar waarbij zij het plezier in het werk niet uit het oog verliezen. Zij streven er daarbij naar de inzet voor het werk niet ten koste te laten gaan van het leven buiten kantoor. Hartelijke collegiale informele verhoudingen vinden zij daarbij heel belangrijk. Een kantoor waar je jezelf kan en mag zijn en waar respect voor elkaar hoog in het vaandel staat. Zij organiseren geregeld sociale en sportieve uitjes voor alle medewerkers.

Functieomschrijving:

Als faillissementsmedewerker ben je onderdeel van ons insolventieteam en werk je samen met hun curatoren. Je werkzaamheden zijn uitdagend en gevarieerd en bestaan onder meer uit:

 • Het assisteren van onze curatoren bij nieuwe faillissementen; het aanleggen van een nieuw faillissementsdossier en het coördineren van diverse zaken;
 • Het voeren van de faillissementsadministratie, waaronder het verzorgen van belastingaangiften over de boedelperiode en het administreren van de boedelrekening;
 • Voorbereidende werkzaamheden voor het rechtmatigheidsonderzoek, waaronder onderzoek naar de gevoerde administratie;
 • Het in kaart brengen van crediteuren in de faillissementsadministratie en correspondentie met crediteuren;
 • Coördineren van het proces van verificatie van vorderingen en het opstellen van crediteuren- en/of uitdelingslijsten;
 • Behulpzaam zijn bij de (financiële) eindafwikkeling: begeleiding en controle afwikkeling crediteuren;
 • Het opstellen van (concept) faillissementsverslagen en het (concept) financieel eindverslag;
 • Assisteren bij debiteurenincasso en verkoop van activa;
 • Opstellen van faillissementsverslagen; en bijwonen van besprekingen met bestuurders en andere betrokkenen bij faillissementen.

Wat breng jij mee:

Wij zoeken iemand met HBO-denk- en -werkniveau (bijvoorbeeld HBO-MER, HBO-Rechten). Omdat jij veel eigen verantwoordelijkheid krijgt, vragen zij bovenal een proactieve en positieve instelling en verantwoordelijkheidsgevoel. In verband met de inhoudelijke werkzaamheden (voeren van debiteuren- en crediteurenadministratie en het (voorbereiden van) rechtmatigheidsonderzoek) strekt affiniteit met boekhouden tot sterke aanbeveling. Enige ervaring in de insolventiepraktijk is eveneens een pre. Je bent een teamplayer, die ook in staat is zelfstandig te werken en taken naar eigen inzicht te prioriteren. Je bent stressbestendig en flexibel en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden:

 • De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld waaronder een goede pensioenregeling;
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring;
 • Werktijden van 9:00 tot 17:30 uur met een uur pauze (flexibiliteit wordt wel verwacht bij urgente zaken);
 • Elk dag lunch volledig verzorgd door kantoor;
 • 27 vakantiedagen en vanaf 40 jaar elke 5 jaar een extra dag erbij;
 • Volledige reiskostenvergoeding op basis van 2e klas indien woonachtig buiten Amsterdam
 • Een warme collegiale werksfeer in een prachtig gebouw in het centrum van Amsterdam.

Selectieprocedure:

Herken jij zelf in de bovenstaande profiel van faillissementsmedewerker? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie door je aan te melden via deze link. Je mag jouw reactie sturen t.a.v. Ron Hermans. Voor meer informatie bel gerust op stuur een Whatsapp naar 06-81701910.