HR Adviseur

Deze vacature is inmiddels ingevuld!

Organisatie:

Voor een woningcorporatie zoeken wij per direct een fulltime, ervaren, enthousiaste en gedreven HR Adviseur.

Onze opdrachtgever is voor Nederlandse begrippen een unieke organisatie waar welzijn en wonen hand in hand gaan. Een woningcorporatie met welzijn in huis, of een welzijnsorganisatie met huurders dichtbij? Je kunt het omschrijven zoals je wilt, de combinatie is bijzonder, het werkt en ze zijn er trots op. Zij beheren 2.300 verhuureenheden en hebben een sterke lokale verankering. Met 40 medewerkers werken zij er hard aan om inwoners prettig te laten wonen en leven. Ze zijn een hechte professionele organisatie, met een prettige werksfeer en betrokken collega’s.

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een allround HR Adviseur. Je adviseert de directeur/bestuurder en het MT over wetgeving, beleid, strategie, personeelsplanning en de transitie in opvolging van het Koersplan. Je ondersteunt bij verzuim en adviseert hoe een leidinggevende het beste zijn/haar rol als casemanager kan vervullen. Bij verzuim controleer je de voortgang, je meldt de verzuimmeldingen aan onze Arbodienst en maakt rapportages. Ook voer je mutaties in en communiceert met onze externe salarisadministratie. Je geeft juridisch advies bij de complexe HR-zaken. Ook adviseer je het MT over hoe besluiten die op iemand persoonlijk impact hebben het beste kunt communiceren.

Sinds 2022 is er een personeelsvertegenwoordiging. Samen met de directeur/bestuurder voer je de PVT/Bestuursoverleggen. Hiervoor weet je wanneer iets instemmings- of advies plichtig is.

Voor dit jaar is jouw opgave een diversiteit- en inclusie-programma te ontwikkelen waar medewerkers bij betrokken zijn. Samen betekenis geven, samen definiëren wat diversiteit en inclusie betekent en welk gedrag daarbij hoort en hoe we dit met de praktijk kunnen verenigen.

Onze opdrachtgever is een lerende organisatie. Complimenteren en feedback geven hoort daarbij. In 2023 willen we ook rondom deze thema’s een programma ontwikkelen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor werving en selectie, hierin heb je een coördinerende rol. Dit gaat van het schrijven van vacatureteksten, het voeren van gesprekken en het houden van het arbeidsvoorwaardengesprekken. Ook ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de onboarding en zorg je samen met je collega’s voor een warm welkom. Kortom; een uitdagende functie, met veel variatie en ruimte voor eigen inbreng.

Welk type persoonlijkheid zoeken we?

Je bent een stevige sparringpartner voor directie en MT en tegelijkertijd iemand waarbij je je op je gemak voelt. Iemand waarvan de deur open staat en je ook zonder afspraak gewoon binnen kunt lopen. Je bent warm op de relatie, duidelijk op de inhoud. Je kunt goed beargumenteren en vasthoudend zijn als het moet. Je bent stevig genoeg om je onafhankelijke mening te uiten ook wanneer deze mening afwijkt van de rest. Je bent integer en snapt wanneer je informatie (nog) niet kunt delen. In je rol als HR adviseur geef je het goede voorbeeld als het gaat om het uitdragen van de normen en waarden van onze opdrachtgever.

Welke kennis en competenties heb je als HR Adviseur?
● Hbo-diploma Personeel en Arbeid of vergelijkbaar.
● Allround HR-ervaring van operatie tot strategie.
● Je bent integer en discreet.
● Je hebt affiniteit met automatisering.
● Omdat je de enige bij HR bent kun je autonoom werken. Natuurlijk mag je met ons sparren over ethiek, beleid, visie, maar qua inhoud ben je de enige deskundige.
● Goede kennis van de Nederlandse taal.
● Tot slot, je bent praktisch en stressbestendig.

Wat krijg je daarvoor terug?

● Autonomie in je werk, wij sturen jou niet, eerder andersom.
● Hybride werken, (max) 50% thuis en 50% op kantoor. Dat je bereikbaar/beschikbaar bent, vinden we wel belangrijk.
● Cao Woondiensten, schaal K min. €4.367 max. €5.903 (bij een contract van 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring.
● Je start met een jaarcontract, voor 24 – 26 uur per week, bij voorkeur verdeeld over 4 dagen.
● Je krijgt een laptop en telefoon in bruikleen.
● Een organisatie in beweging, korte lijnen en een informele sfeer.
● We zijn een lerende organisatie waarin de focus sterk ligt op persoonlijke en vakkundige ontwikkeling, daartoe hebben we een persoonlijk opleidingsbudget en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden (cafetariasysteem).

Selectieprocedure:

Herken jij zelf in de bovenstaande profiel HR Adviseur? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie door je aan te melden via deze link. Je mag jouw reactie sturen t.a.v. Ron Hermans.