Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een restaurant manager, kom jij ons team versterken?
Organisatie:
Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek pand en straalt een warme en gastvrije sfeer uit. Het biedt niet alleen heerlijk eten, maar ook een gezellige en huiselijke ambiance waar je je meteen welkom voelt. Bij dit restaurant draait het niet alleen om heerlijk eten, maar ook om de gezellige en huiselijke sfeer. Bij hun staat gastvrijheid hoog in het vaandel en het warme interieur draagt alleen maar bij aan dit gevoel. Tevens is er bij het restaurant een bowlingbaan gevestigd waar de gasten voor of na het eten kunnen bowlen.
Functieomschrijving:
Zorg jij ervoor dat de gasten aan niets ontbreekt? Wil jij de schakel zijn om gasten een gebeurtenis te geven die zij niet vergeten?
Restaurantmanager is verantwoordelijk voor het succes van het restaurant. De gastvrijheid staat voorop. Om ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn (en blijven terugkomen), zorg jij ervoor dat alle verschillende aspecten ‒ van het eten en drinken tot de klantenservice en hygiëne ‒ altijd van hoge kwaliteit zijn. Belangrijke taken zijn het werven en trainen van nieuw personeel en het managen van het team, het uitvoeren van administratieve werkzaamheden en het overzien van alle voorraden. Daarnaast houdt de restaurantmanager zich bezig met de financiële administratie, het ontwikkelen van doelstellingen voor het restaurant en denkt hij mee over wijzigingen op de menukaart.
Je bent verantwoordelijk voor het maken van de werkschema’s en het aannemen en trainen van nieuw personeel en het managen en motiveren van alle verschillende afdelingen.
Functie eisen:
Een goede restaurantmanager heeft affiniteit en vakkennis van de gastronomie. Omdat hij in zijn vak met veel mensen te maken heeft, van de chef tot leveranciers en van klanten tot het bedieningspersoneel, zijn sterke sociale en communicatieve vaardigheden zeer belangrijk. Wanneer een klant bijvoorbeeld een klacht heeft, moet de restaurantmanager dit kunnen oplossen zodat de klant tevreden blijft. Tot slot zijn commerciële vaardigheden ook van belang. De restaurantmanager is namelijk, naast het managen van het team, verantwoordelijk voor het genereren van winst en het overzien van de budgetten. Belangrijke competenties voor een vacature voor een restaurantmanager zijn:
- sterke sociale en communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid;
- leiderschap en het vermogen om personeel te trainen en motiveren
- financiële kennis;
- vakkennis van gastronomie;
- daadkrachtige persoonlijkheid en organisatorische vaardigheden;
- stressbestendigheid en een probleemoplossend denkvermogen;
- flexibiliteit om op verschillende tijden te werken;
- organisatietalent
Arbeidsvoorwaarden:
- Een dynamische werkomgeving waarbij initiatief en ondernemerschap een must zijn;
- Een uitdagende werkomgeving binnen een bedrijf dat een hectisch en druk gasten verloop kent gedurende de dag;
- Salaris en arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de horeca CAO;
- Maandag en dinsdag zijn zij gesloten en af en toe zaterdag vrij is bespreekbaar;
- Meedelen in de fooienpot.
Selectieprocedure:
Herken jij jezelf in de bovenstaande profiel van restaurant manager? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie door je aan te melden via deze link. De sollicitatie kunt u richten aan Ron Hermans.