Trade Marketeer

Organisatie:

Ben jij die gepassioneerde trade marketeer die toe is aan een volgende uitdaging in jouw carrière? Ben jij op zoek naar een zelfstandige functie binnen een innovatieve en creatieve omgeving? Zie je mogelijkheden om jouw nieuwe werkgever onderscheidend te positioneren? En vind jij het leuk om nieuwe kansen te creëren in de markt? Dan zijn wij op zoek naar jouw talenten!

Onze klant is een familiebedrijf met meer dan 150 medewerkers in dienst. Zij streven voortdurend, in lijn met de verwachtingen van haar afnemers, naar hoogwaardige kwaliteit, uniformiteit en ‘just in time’ levering. Dat doen ze door continu te investeren in nieuwe ontwikkelingen en middelen. Als het gaat om technologische vernieuwingen hebben zij een naam hoog te houden. Zij lopen voorop op het gebied van procesautomatisering, ICT en energievoorziening (WKK) en hebben meerdere patenten op haar naam staan. Hierdoor zijn zij dan ook een inspirerende leverancier voor baanbrekende rassen en één van de grootste siertelers van de wereld.

Familiebedrijven begrijpen als geen ander wat de waarde van mensen is. Ze doen er alles aan om het jou naar de zin te maken. Bijvoorbeeld door je al snel verantwoordelijkheid te geven. Door werk dat bij je talent en ambities past. Door te zorgen voor goede werkomstandigheden en niet voor niets is het ziekteverzuim in dit bedrijf opvallend laag. En vooral door te luisteren naar je wensen en je mogelijkheden te geven jezelf te ontwikkelen.

Zij vinden het ook belangrijk om voorop te lopen in hun sector, maar wel op een manier die in harmonie met de natuur is. Eigenlijk zijn ze sinds de start van het bedrijf al maatschappelijk aan het ondernemen, nog vóór MVO door iedereen werd omarmd. En nog altijd gaan zij hun verantwoordelijkheid niet uit de weg.

Functieomschrijving:

Als dé specialist wil onze klant de innovatieve creatieve en internationale leverancier van baanbrekende rassen zijn. Dit vereist een focus op assortiment, telers en afzetkanalen. Eén van de kernlanden voor de afzet is Duitsland. Het overgrote deel van de bloemenverkoop in Duitsland vindt plaats via de bloemist, al dan niet verenigd in een bloemistenketen. De afzet via supermarkten groeit en met de directe verkoop aan consumenten via internet platforums is een begin gemaakt. Vanuit een unieke onderscheidende propositie wil

Onze klant haar positie in de Duitse en overige markten verstevigen. Aan de trade marketeer de taak om met name in de veranderende Duitse markt zorg te dragen voor een goede in- en externe positionering van het assortiment, het verkoopproces van de telers te ondersteunen en vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Je werkt nauw samen met je collega’s van het marketingteam en van de afdeling verkoop. In deze functie leg je verantwoording af aan de marketingcommunicatie manager.

Deze taken kunnen wij aan jou overlaten

 • Je koppelt vraag en aanbod en creëert pull voor specifieke rassen/assortiment.
 • Je bezoekt telers, groothandels, bloemisten- en supermarktketens.
 • Je bouwt relaties op met key personen in de keten.
 • Je promoot rassen bij ketenpartijen, op beurzen en via social media.
 • Je volgt de performance/kwaliteit van het ras en het product in de keten.
 • Je ondersteunt Dekker Chrysanten bij de verkoop van haar eigen bloemenproductie.
 • Je verzorgt input voor offline- en onlinecommunicatie zoals social media.
 • Je bouwt de positie van het merk Madiba® uit in het Duitse retail- en groothandelssegment.
 • Je monitort ontwikkelingen in de markt, in het bijzonder in de Duitse markt.

Functie-eisen:

 • Je beschikt over een Hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt enige jaren ervaring in de sierteeltsector, handelservaring is een pré.
 • Je beheerst de Engelse en Duitse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een goede netwerker, communicatief sterk en commercieel vaardig.
 • Je bent gericht op resultaat en samenwerking en bent innovatief en creatief in denken en doen.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je bent bereid om regelmatig naar Duitsland te reizen.

Arbeidsvoorwaarden:

Naast een uitdagende baan vol van inspiratie en innovatie bieden zij veel meer. Reken bij onze opdrachtgever op een functie met veel zelfstandigheid. Je initiatief wordt hier écht gewaardeerd. De sfeer op het bedrijf stimuleert je om alles uit jezelf te halen wat erin zit en verder te komen. En wat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden betreft: zij weten wat specialisten waard zijn.

Selectieprocedure:

Herken jij jezelf in de bovenstaande profiel van trade marketeer? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie via de mail of onze website www.victoriepeople.nl. Aanmelden kunt u via deze link of stuur een mail t.a.v. Ron Hermans, info@victoriepeople.nl.