Accountmanager Vakmedia

Organisatie:

Onze opdrachtgever verzorgt al een aantal jaren de sales in de media. Zij geloven in de kracht en toegevoegde waarde van communicatie tussen bedrijven en hun toeleveranciers. De diversiteit aan branches zorgen voor een brede oriëntatie binnen dit bedrijf. Met een hecht team werken zij aan het succes van hun opdrachtgevers. Dit succes hebben zij te danken aan enthousiaste medewerkers met passie voor hun vak en een positieve bedrijfscultuur.

Functieomschrijving:

Als accountmanager vakmedia werk je in teamverband. Je sluit aan bij één van onze salesteams die een branchesegment vertegenwoordigt. In het team breng je vraag en aanbod samen; je bent actief in de media van een branche- en/of beroepsorganisatie en bepaalt zelf voor welke prospect (toeleveranciers) het relevant  is om met zijn/haar commerciële uiting onder de aandacht van betreffende doelgroep te komen. Dit kan in zowel on- als offline media zijn.  Je start daarom je de dag met het zoeken van leads, daarna bespreek je met de potentiële klanten de wensen en de behoeften ten aanzien van hun doelgroep en communicatiedoelstellingen. Deze vertaal je vervolgens naar mediabestedingen. Vanaf het aanvangscontact tot en met het sluiten van de deal en opvolging hiervan ben je regelmatig met onze klanten in contact.

Functie eisen:

Als accountmanager vakmedia beheer je bestaande en nieuwe klanten binnen één of meerdere gebieden waarin zij werkzaam zijn. Je benadert en adviseert adverteerders en mediabureaus over de crossmediale advertentiemogelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor een eigen klantenkring, natuurlijk met een bijbehorende, sportieve omzetdoelstelling. De collega die zij zoeken is een topper op verkoopgebied of wil zich tot dit niveau ontwikkelen. Je bent communicatief vaardig, behendig in het selecteren van de juiste leads op basis van de doelgroepen en in staat wensen van klanten te vertalen naar een passend aanbod binnen je projecten. Daarnaast ben je prestatiegericht en heb je een groot doorzettingsvermogen om je doelstellingen te realiseren. Je kunt zowel individueel als in teamverband uitstekend functioneren.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde Mbo+/Hbo-opleiding, met aangevuld verkoopgerichte trainingen;
  • Minimaal 1 jaar werkervaring in de telefonische verkoop is een pré;
  • B-2-B verkoopervaring in een soortgelijke organisatie;
  • Meer dan goede contactuele eigenschappen;
  • Klantgerichtheid, aanpassingsvermogen en inlevingsvermogen;
  • Beheerst de Nederlandse taal in woord- en geschrift;
  • Stressbestendig (geordend werken in een leuke, maar hectische omgeving);
  • Je bent proactief en komt met eigen initiatieven.

Arbeidsvoorwaarden

Zij bieden een uitdagende, afwisselende maar vooral dynamische fulltime baan bij een jong en innovatief mediabedrijf waarin je ondernemersgeest uitstekend van pas komt. Je krijgt de volledige vrijheid om naar eigen inzicht toeleveranciers te benaderen die volgens jou de ontvangers (doelgroep) van onze vakgerichte media van dienst kunnen zijn. Uiteraard bieden wij een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Selectieprocedure

Herken jij jezelf in de bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie door je aan te melden via deze link.. De sollicitatie kunt u richten aan Ron Hermans.