Accountmanager (regio Hoofddorp)

Wij zoeken jou als onze nieuwe accountmanager.

Wie zijn zij?

Al meer dan honderd jaar een familiebedrijf die toonaangevend is in visuele branding en signing. Vandaag de dag zijn ze nog steeds een familiebedrijf in hart en nieren. Hun geheim? Vooruitkijken en inspelen op nieuwe trends. Altijd de eerste zijn, met de nieuwste ideeën. In de loop der jaren hebben ze hun bedrijf uitgebreid naar Duitsland en de Verenigde Staten, waardoor ze de branding van hun klanten op een nog grotere schaal, in veel meer markten, hebben kunnen versterken. Met hun productiefaciliteiten in Europa en de VS kunnen ze hun klanten altijd en overal dezelfde kwaliteit en support bieden bij het creëren van oplossingen voor branding, signage en print. Waar dan ook ter wereld.

Bij onze klant staat de klant centraal. Of het gaat om speciale constructies, seizoensgebonden winkelinrichtingen, POS-campagnes, interieurs, tentoonstellingen of evenementen, alles wordt door een toegewijd projectteam verzorgd. Al vanaf het begin, wanneer er wordt aangeklopt met een vraag of voor advies, wijzen we één persoon aan als aanspreekpunt voor de klant. Zij weten altijd wat er in een project speelt en in welke fase het zich bevindt.

Zij zijn trots op het feit dat ze vooruit kunnen denken en op tijd leveren. Dat is vooral belangrijk omdat hun activiteiten vaak naadloos moeten aansluiten op de planning, logistiek, vergunningen, schema’s van hun partners en natuurlijk de agenda van hun klanten.

De kernwaarden van het bedrijf zijn kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaam en flexibiliteit en zijn van essentieel belang voor hun continuïteit maar tegelijkertijd de basis voor het succes van hun partners.

Waar zijn wij naar op zoek?

Als accountmanager ben je primair verantwoordelijk voor het identificeren en benutten van kansen bij bestaande en nieuwe klanten. Daarnaast benut je het potentieel uit onze internationale database. Je wordt onder leiding van een managing partner verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een strategie waarmee zowel omzet -als development-doelstellingen worden behaald. Onderdeel hiervan is het behalen van een individuele omzetdoelstelling waarin marktsegmentatie is aangebracht.

Verder zorg je er als accountmanager voor dat je kennis hebt van het volledige productportfolio van de Van Straaten Groep (NL,DU,USA)en ben je in staat om vanuit het (productie)potentieel van Van Straaten op onderzoek uit te gaan naar nieuwe afzetgebieden en/of producttoepassingen. Je bent als geen ander in staat netwerken aan te boren en nieuwe relaties te leggen.

Onze ideale accountmanager heeft affiniteit met marketing, voelt zich senang bij het ontwikkelen van markten en mogelijke verkoopproposities. Daarbij houdt hij grip op het aftersalesproces en heeft hij het vermogen om professioneel met de interne organisatie te sparren.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je organiseert besprekingen met potentiële partijen en bereid deze voor door o.a. presentaties op te zetten;
 • Je werft nieuwe relaties en benadert bestaande relaties om nieuwe toepassings- en afzetmogelijkheden te onderzoeken;
 • Je onderzoekt nieuwe toepassingen in samenspraak met potentiële klanten/partners en vertaalt deze naar de interne organisatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de overeen te komen jaarlijkse persoonlijke verkooptargets en andere mogelijke KPI’s;
 • Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de geïdentificeerde opportunity’s;
 • Je draagt zorg voor een adequate en consistente administratieve verwerking in Salesforce;
 • Je levert een proactieve bijdrage aan markt- en verkoop analyses, trends en ontwikkelingen en deelt deze met de Managing Partner;
 • Je draagt zorg voor de nodige en tijdige feedback richting het management ten aanzien van marktontwikkeling en de voortang in het algemeen.

Functie-eisen:

 • HBO denk- en werkniveau en in bezit van een of meerdere afgeronde commerciële- opleidingen en/of cursussen;
 • In bezit van minimaal vijf jaar aantoonbare succesvolle werkervaring in een soortgelijke functie en affiniteit met Brand Experience, Visuele Communicatie en Visiual Branding;
 • Je hebt goede kennis van online marketing en weet sociale media-tools goed toe te gebruiken.
 • Je kunt overweg met moderne administratiemiddelen alsmede bijbehorende programma’s waaronder Salesforce, Office, Excel, en algemene ervaring met het gebruik van ERP/CRM systemen;
 • Ervaring met- en een duidelijke visie op verkoop, marketing/communicatie waaronder nieuwe media;
 • Je bent in staat om je te ontwikkelen tot specialist door kennis te ontwikkelen over technologieën, het productieproces en de toepassing van materialen;
 • In bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels, Duits is een pré).

Wat bieden zij?

 • Een fulltime dienstverband ( 40 uur )
 • Prima arbeidsvoorwaarden conform SIGN- cao
 • Deelname in hun collectieve pensioenregeling
 • Een aanvullende prestatieafhankelijke bonus
 • Auto van de zaak.

Selectieprocedure:

Heb jij gevoel voor commercie, ben je enthousiast en lijkt het je leuk om als accountmanager deel uit te maken van dit (internationale) team? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie door je aan te melden via deze link. Reacties kunt u richten aan Ron Hermans.